2023. április 17.

Bevezető

Fókuszban a tanulási célú mobilitások jövője: olvassák el a témáról készült szakértői tanulmányt és tájékozódjanak az Európai Bizottság által felállított polgári testület munkájáról.

Bemutatjuk a National VET Team legújabb kiadványát, mely a tanulási eredmény alapú megközelítés hazai gyakorlatát tárja fel a szakképzésben és az Erasmus+ szakképzési mobilitások során, valamint  közelgő eseményeken való részvételre invitáljuk a közoktatás és a felsőoktatás szereplőit.

Hírlevelünkben továbbá különböző szektorok képviselőit érintő megújult és újonnan induló honlapokkal is megismerkedhetnek, úgy mint a Tempus Közalapítvány EU-ifjúság weboldala, a PROFFORMACE+, vagy a horvát SALTO forrásközpont honlapja.

Végül, ismerkedjenek meg a jelentéssel, mely a harmadik országok nemzeti képesítési keretrendszereinek az Európai Képesítési Keretrendszerrel (EKKR) való összehasonlíthatóságát vizsgálja.

Jó olvasást kívánunk!

Kérjük, ajánlja hírlevelünket munkatársainak is.

Karriernap az iskolában c. tájékoztató előadás és műhelymunka

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ pedagógusoknak szóló tájékoztató előadást és műhelymunkát szervez 2023. április 27-én.

Tovább olvasom...

Oktatás és innováció - az eTwinning kreatív alkalmazása a téma 2023-ban

2023-ban az Erasmus+ program partnerhálózatának éves témája az „innováció” és az „oktatás” közötti összefüggéseket tárja fel.

Tovább olvasom...

Tanulmány: Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a tanulási célú mobilitás jövőjéről

Szakmai cikkünk célja, hogy valamennyi magyarországi érdekelt felet tájékoztassuk a kezdeményezéséről és ösztönözzük a magyar részvételt a véleményezési eljárásban.

Tovább olvasom...

Megjelent a National VET Team legújabb kiadványa

Fókuszban a tanulási eredmény alapú megközelítés hazai gyakorlata a szakképzésben és megvalósítása az Erasmus+ szakképzési mobilitások során.

Tovább olvasom...

Elindult az EU-ifjúság honlap

A honlap az ifjúsági terület uniós szakpolitikai hátterét, nemzetközi együttműködéseit, valamint az Erasmus+ ifjúságban és az Európai Szolidaritási Testületben rejlő lehetőségek fejlesztését támogató eszközöket foglalja össze.

Tovább olvasom...

A tanulási célú mobilitások elérhetővé tétele: polgári testületet hozott létre az Európai Bizottság

A tanulási célú mobilitás növelését célzó megoldásokra keresi a választ az Európai Bizottság a polgárok bevonásával.

Tovább olvasom...

Társadalmi befogadás és sokszínűség - Új honlapot hozott létre a horvát SALTO forrásközpont

A tematikus SALTO Forrásközpont küldetése, hogy előmozdítsa és támogassa a társadalmi befogadást, a sokszínűséget az Erasmus+ programban.

Tovább olvasom...

Megújult a PROFFORMANCE+ projekt honlapja!

A profformance.eu honlapon mindent megtalál a projekt szakmai hátteréről, az elért eredményekről és a várható rendezvényekről, webináriumokról.

Tovább olvasom...

Tematikus webinárium sorozat indul felsőoktatási oktatók számára

A PROFFORMANCE konzorcium nemzetközi webinárium sorozatában 6 ország oktatásmódszertani bemutatóit ismerhetik meg a résztvevők.

Tovább olvasom...

Megjelent az EKKR és az Ukrán Nemzeti Képesítési Keretrendszer összehasonlító jelentéseújult 

A jelentés célja a harmadik országok nemzeti képesítési keretrendszereinek az Európai Képesítési Keretrendszerrel (EKKR) való összehasonlítása.

Tovább olvasom...

 

 

Ön azért kapta ezt a hírlevelet, mert feliratkozott a Tempus Közalapítvány Oktatás és képzés az EU-ban és itthon című szakpolitikai hírlevelére. Amennyiben úgy gondolja, hogy a hírlevél munkatársának, ismerősének is hasznos információt tartalmaz, küldje tovább nekik is.
Amennyiben a jövőben nem szeretne több hírlevelet kapni, kattintson az alábbi linkre: Leiratkozás.